Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Roze
illustraties: Tseard van der Meulen
tekst: Fiona Rempt


In dit boekje maken we kennis met Fee en haar broer Robin. Fee is helemaal gek van de kleur roze. Ze drinkt uit een roze beker, eet van een roze bord, ze draagt roze kleren en in haar kamer is ook alles roze, zelfs haar boeken zijn roze, want die zijn het leukst, zegt ze. Ze zou willen dat de hele wereld roze was.
Haar broer vindt het maar stom, de hele wereld roze! Roze is niet eens een echte kleur, zegt hij, want het zit niet in de regenboog. Maar volgens Fee komt dat omdat roze verlegen is, die verstopt zich achter paars. Robin komt met nog veel meer redenen aandragen waarom het stom is om de hele wereld roze te willen. En soms heeft hij wel  een beetje gelijk. Maar toch vraagt Fee allemaal roze dingen voor haar verjaardag, en Robin... geeft haar, ondanks zijn gemopper, het allermooiste cadeau!


Natuurlijk heeft het boek een roze omslag en daarop zie je Fee in mooie roze kleren met een roze glitterstrikje in haar bruine haar. Fee vertelt dat er heel veel verschillende kleuren roze zijn, wat getoond wordt in mooie roze tekeningetjes, bijv. bij 'grappige roze' zie je een lachende roze mond, bij 'zoetroze' zie je roze snoep. De vrolijk gekleurde afbeeldingen zijn in retroachtige stijl en passen mooi bij het verhaal. Alles is roze rondom Fee, zelfs het badschuim, het eten, de pionnen van het spelletje... Dankzij broer Robin met zijn stoere gekleurde kleren en pittige opmerkingen worden de tekeningen en het verhaal niet te zoetig, hij zorg voor het juiste tegenwicht.
Leuk boekje, de cover is echt voor meisjes maar het verhaal zelf zal meisjes én jongens aanspreken.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789049925970 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Pimento november 2012
Formaat 22,5 X 23,5 cm leeftijd 3+

© Dettie, 17 november 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER