jeugd 6-9 jaar

Zooo happy! Mijn maffe leven bij El Paradiso
Fiona Rempt


De achtjarige Lux gaat op vakantie. Naar Santa Marina in Italië. Gezien de titel van het boek en het gegeven van een vakantie moet het wel zo zijn dat ze heel erg blij is. Maar dat is dus niet zo. Naast haar zit Krijn, de zoon van de vriendin van haar vader.  Krijn is 13 en stinkt. Vindt Lux dan, ze noemt hem stiekem ‘Meur’.
De moeder van Lux is al lang geleden overleden, Lux was heel tevreden met haar leven met haar vader, Tata, een beroemd kunstenaar. Maar die heeft nu zijn oog laten vallen op Marcia, een model. Het is trouwens ook vanwege háár werk dat ze nu op reis zijn.


Marcia is het absolute tegendeel van wat Lux graag als gezelschap zou hebben. Ze is een modepop die niet snel tevreden is. ‘Zeur’, noemt Lux haar.
Wie is Lux zelf dan?
Zij is een vrolijke meid, dol op olifanten en tuinbroeken, ze omarmt het leven, is nieuwsgierig, maar niet zo netjes. Tata vindt dat geen probleem. Maar Zeur wel. Al doet ze alsof als Tata binnen gehoorsafstand is.


De spanningen lopen hoog op als Charlie, de fotograaf die een serie moet maken met Marcia, zijn oog laat vallen op de onbevangen Lux. En als Tata dan uitstapjes wil maken die zijn dochter leuk vindt, slaagt Marcia er niet meer in om haar masker op te houden. Maar ja, of Tata dat merkt?


Intussen heeft Lux op een bijzondere, en eigenlijke akelige manier, kennis gemaakt met Luna, een meisje dat in het circus werkt. Zij, haar moeder, en alle andere artiesten wonen in El Paradiso. Helaas lijken Lux en Tata daar alleen maar ongeluk te brengen!

Maar Lux is niet voor één gat te vangen…

Zooo happy! Is precies het boek dat jonge meiden graag lezen: een leuk en spannend avontuur over een leuk meisje en haar BFF, met een heleboel vrolijke tekeningen van Kristel Steenbergen.
De tekst wordt continu afgewisseld met geschreven tekst, dagboek notities, lijstje, en zelfs een schoolexamen (met de uitslagen achterin). Er staat tussen de tekst door allerlei weetjes, waar een jongedame wat aan heeft, onder andere over het circusleven, en Lux wordt zelfs verliefd!


Eerder verschenen met de titels ‘Lux’ en ‘Lux en Luna’. (2009-2011)
Deze heruitgave is zeer flitsend uitgevoerd met een leeslint met hartje eraan.


ISBN  9789020674477  | hardcover | 256 pagina's | Kluitman| mei 2018| Vanaf 8 jaar.
Illustraties van Kristel Steenbergen

© Marjo,  5 juli 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER