jeugd 4-5 jaar

Tina Van de Leur

https://artofiris.jouwweb.nl/background-design

 

Monster is bang in bed
Illustraties: Iris van Hassel
Tekst: Tina Van de Leur


Kinderen ga weg!! Gevaarlijk (voor kinderen)! Stop!
Dit lees je o.a. op de allereerste pagina van dit boek. Dat maakt het gelijk wel spannend, wat zou er aan de hand zijn?
Nou... dat kan ik vertellen. Die waarschuwingen zijn van Monster. Hij durft zijn kamer bijna niet in, want hij is namelijk bang voor kinderen boven zijn bed!

Een monster bang voor kinderen? Jawel! Maar hij moet wel slapen!
Mama Monster moet met hem mee, ze gaat luid grommend de kamer binnen en roept alvast heel hard tegen alle eventuele kinderen 'Wegwezen! Nu meteen!


Natuurlijk helpt dat wel, maar helemaal overtuigd is Monster nog niet. Dus geeft mama hem ook nog kinder-wegjaag-sproeistof van rodebietensap en spruitjespuree. 'Dan wil geen enkel kind meer in jouw buurt komen', zegt mama.
Nog een beetje bibberig, kruipt Monster toch in zijn bedje. Mama doet het licht uit...


Brrr het blijft toch wel eng zo in het donker. Mama moet nog een paar keer terugkomen en verzint van alles waar kinderen echt bang voor zijn. Uiteindelijk lukt het. Monster slaapt... Maar wáár slaapt hij eigenlijk?


Het is een complete verrassing dat een kinderboek nu eens over een monster gaat die bang is voor kinderen in plaats van andersom. Hij is ook net zo bang voor enge kinderschaduwen als kinderen voor monsterschaduwen zijn. Je leest het verhaal dan ook met een brede glimlach. Mama jaagt bovendien op een heel speelse manier de 'kinderen' de kamer uit.

Je kunt het boek ook rustig voor het slapengaan voorlezen want Monster en zijn moeder zijn maar een klein beetje monsterachtig. Mama heeft wel kleine slagtandjes, twee hoorntjes op haar hoofd en puntoortjes maar ook prachtig lang rood krullend haar en ze draagt een gewone jurk. Dan kan ze nooit heel griezelig zijn. Kleine Monster is gewoon lief met zijn grote bruine ogen en piepkleine punttandjes.
Heerlijk verhaal!


ISBN 9789051168310 | Hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken | maart 2021
Afmeting 29,2 x 21,9 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 18 maart 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER