jeugd 4-5 jaar

Trenke Riksten-Unsworth

http://www.trenke.nl

http://www.biancajonker.nl


Zie ook de recensies op Leestafel over Trenken Riksten-Unsworth's boeken voor volwassenen:
- De bijzondere wereld van Eilan en andere kinderen met autisme
- En wat is daarop uw antwoord
- Meer dan een etiket

en de recensies over het boeken Bruinoog (AVI E3), Kermisdief (AVI E5), Mispoes (AVI M5) en De schatkaart (AVI E3)

 

Een rijdend vakantiehuis
illustraties: Bianca Jonker
tekst: Trenke Riksten-Unsworth


Thijs is helemaal niet blij als zijn vader en moeder hun nieuwe caravan laten zien. Papa vertelt dat het een rijdend vakantiehuis is maar Thijs vindt het maar stom. Wie neemt nou zijn huis mee op vakantie? Hij wil ook helemaal niet weg! Hij wil gewoon lekker thuisblijven in hun eigen huis en spelen met zijn dierenvriendjes. Thijs ziet die hele vakantie in dat rare rijdende huis helemaal niet zitten, ook al vertelt papa dat waar ze heen gaan ook dieren zijn.


Thijs is heel boos, hij zal het wel eens aan zijn vrienden vragen of zij hun huis meenemen op vakantie! Hij praat met Konijn die in zijn warme holletje woont maar ook graag buiten rondhuppelt. Vogel heeft een mooi verhaal te vertellen over ergens wonen en zich thuis voelen, net als Vlinder. En dan praat Thijs met Slak en die geeft hem het wijste antwoord... nu wil Thijs wel mee!


Het boek is voorzien van prachtige, bijzondere, kleurrijke afbeeldingen gemaakt door kunstenares Bianca Jonker. Op haar website Kinderkunstkamer is te lezen dat de illustraties een mix zijn van fotografie, digitaal tekenwerk, krijt en kleurpotlood. Vooral de afbeeldingen van Thijs met de dieren vind ik schitterend.- klik op de afbeelding voor een vergroting -


Na dit leuke verhaal volgt er nog een doe-deel. Daar staan allemaal dingen die je rond de vakantie kunt doen. Bijvoorbeeld bedenken wat je van thuis mee wilt nemen op vakantie. Of een spelletje doen als ik zie ik zie... In het boek staan namelijk allemaal mooie afbeeldingen van bijvoorbeeld een vlinder, een mus, iemand met rood haar enz. daaronder staat een wit balkje en daar kun je elke keer een streepje zetten als je iets ziet wat op de plaatjes staat. Maar ook leuk is dat er in staat hoe je slakken(s)lijm kunt maken of een mooie zandvlinder of hoe je kunt horen met konijnenoren!


Een geweldig, mooi verzorgd, boekje vooral voor kinderen die moeite hebben met reizen zoals kinderen met heimwee, autisme of ADHD.


Zie ook de facebookpagina


ISBN 9789491886119 Hardcover 52 pagina's Uitgeverij Droomvallei juni 2014
Afmeting: 10x213x212 mm Voor kinderen van ongeveer vier tot en met zes jaar.

© Dettie, 5 juli 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER