jeugd 15+

Sarah Rees Brennan

https://www.sarahreesbrennan.com

 

De eerste vonk
Fate: the Winx saga
Sarah Rees Brennan

Voor vele jongeren – en ouderen? – zal de Winx saga geen nieuwkomer zijn.
Tegelijk met het nieuwe seizoen van Fate: the Winx saga op Netflix is er de prequel in boekvorm: Fate: de eerste vonk. De serie is momenteel de meest gestreamde serie!


Het verhaal speelt zich grotendeels af op de elfenschool Alfea. Er worden voorbereidingen getroffen voor de introductiedag, de dag waarop eventueel nieuwkomers kennis kunnen maken met het leven op Alfea en de leerlingen die er al zijn. Dat zijn onder andere de Specialisten Sky en zijn kamergenoot Riven.


Stella, de vriendin van Sky is een lichtfee. En ze is de dochter van koningin van Solaria. Zij wordt omringd door jaknikkers, meiden die zich graag wentelen in Stella’s magie. En de jongedame geniet er van. Nu de introductiedag nadert is zij verantwoordelijk voor de versiering van de school, en die taak neemt ze zeer serieus. Maar hulp van Sky kan ze even vergeten, die is druk met Riven, die qua karakter het tegendeel lijkt van de knappe strijder die een klein hartje heeft en erg sociaal is. Riven is een pestkop, een huichelaar.
De directrice van de school, Farah, is afwezig, zij is naar de Eerste Wereld, waar de gewone mensen wonen. Wat voert zij in haar schild?


Terwijl het rommelt op Alfea arriveren de nieuwelingen. Aisha is een waterfee, Muse een gemoedsfee en Terra een aardfee. Terra kent Alfea eigenlijk al, ze is er namelijk als dochter van een van de professoren opgegroeid. Ze wil zo graag eindelijk ook de lessen kunnen volgen.
Het verhaal wordt vanuit diverse perspectieven verteld: boven de hoofdstukken staat dan: Aarde; Licht; Specialist etc. Steeds is er een persoon verbonden met deze magie.
Een aardfee, een lichtfee, een waterfee en een gemoedsfee. Er ontbreekt er nog een…


En er wordt gesproken over ene Rosalind, vroegere directrice, die blijkbaar snode plannen heeft. Maar wat dan?
Er wordt gehint naar gebeurtenissen die vooraf gaan aan dit verhaal, maar daarover krijg je geen duidelijkheid. Voor wie niets van de Netflix-serie Fate – A Winx weet, kabbelt het verhaal enigszins doelloos voort, want waar komt het vandaan? En waar gaat het naar toe?
Het gedeelte waarin enkele personages een waarheidsdrankje krijgen is wel grappig, al zullen zij het daar niet mee eens zijn. Hoe de magie werkt, hoe vriendschappen ontstaan, dat zijn leuke ingrediënten. En het boek eindigt met een enorme cliffhanger.


Sarah Rees Brennan is een Ierse schrijfster die vooral bekend staat om haar fantasy-fictie voor jonge volwassenen. Haar eerste roman, The Demon's Lexicon, werd in juni 2009 uitgebracht door Simon & Schuster. De boeken van Rees Brennan zijn bestsellers in het VK.


ISBN 9789464101454 | paperback| 256 pagina's | Horizon| september 2022
Vertaald uit het Engels door Sandra Hessels | Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 26 oktober 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER