jeugd 10-12 jaar

Onzichtbaar gevaar
Robotoorlog: Deel 2
Rian Visser


In het eerste deel hebben we kunnen lezen dat Denny en zijn broertje Flint, die samen in een weeshuis wonen, het doelwit zijn van de robots. Gelukkig heeft Denny uitstekend leren vechten dankzij De Geheime Kracht, een genootschap dat de robots probeert te bestrijden. De Geheime Kracht wordt geleid door Panthera en Hirundo, die de opa en oom van Denny en Flint bleken te zijn. Iets waar Denny erg blij om was, want zo heeft hij toch nog een beetje familie, zijn ouders zijn namelijk gedood door de robots. Panthera weet dat Denny een grote rol zal gaan spelen bij het genootschap maar eerst moeten ze op weg, naar het eiland waar de robots kinderen gevangen houden.


Panthera en Denny vermommen zich als vrouwen, ze zijn oma en kleindochter. Hirundo verstaat de kunst 'onzichtbaar' te zijn. Dat wil zeggen hij verstaat de kunst van niet opvallen zo goed dat niemand hem écht ziet. Denny is best wel trots dat hij alleen mee mag ondanks dat het weesmeisje Talia smeekt om mee te mogen. Denny wil het echter niet hebben en hij heeft het voor het zeggen! Talia legt zich er niet bij neer en halverwege de reis wordt ze als verstekeling in de woonwagen ontdekt, tot grote woede van Denny. Talia is wel een heel goede vechter en dat komt hen allen in de rest van de reis nog heel goed van pas.
Ze blijkt overigens nog veel meer goede kwaliteiten te hebben, zelfs Denny moet dat diep in zijn hart toegeven. Alleen is ze ontzettend eigenwijs, vindt hij, en dat is maar goed ook!


De reis naar het eiland waar de ontvoerde kinderen verblijven, verloopt namelijk heel moeizaam en is erg gevaarlijk. Helemaal als er spinachtige, gevaarlijke robots verschijnen die zich als een kameleon kunnen aanpassen aan hun omgeving, ze zijn daardoor bijna onzichtbaar. Alleen hun 'messen' aan het uiteinde van hun poten zijn soms te zien. (zie de prachtige cover) Zelfs de geoefende vechters Panthera en Hirundo hebben moeite met deze 'insecten'. Gelukkig zijn Denny en Talia er ook nog...  Maar je houdt je adem in, redden ze het wel?


Er volgt een heel spannend verhaal waarbij de twee kinderen alles uit de kast moeten halen om vol te houden en niet weggemaaid worden door al die verschillende robots die overal verschijnen en heel akelige streken uithalen. Maar als ze eindelijk op het eiland zijn wacht hun een nieuwe verrassing... Willen de ontvoerde kinderen eigenlijk wel mee?


Rian Vissers fantasie is eindeloos en dat maakt het verhaal ook zo bijzonder. Het leuke is dat er overal tekeningetjes van gemaakt worden zodat wij als lezer ook precies weten hoe de robots eruit zien en waarom ze zo gevaarlijk zijn. Het verhaal heeft steeds heel onverwachte wendingen waardoor je steeds weer verrast wordt. Bovendien is het erg spannend allemaal. Gelukkig komt er nog een deel...


ISBN 9789491647116 | Hardcover | 165 pagina's | Books2download | september 2017
Leeftijd 10+

© Dettie, 6 april 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER