Milly Johnson

Droomreis
Milly Johnson


Milly Johnson's site is al net zo vrolijk als het uiterlijk van haar boeken: je wordt er gewoon opgewekt van en het nodigt direct uit tot lezen. Milly wilde al heel lang schrijver worden, maar jarenlang werden haar manuscripten teruggestuurd door de uitgevers. Na diverse banen. twee zwangerschappen en een scheiding verwerkte ze de spirituele en fysieke schoonmaak in haar leven in een boek. En het werd een bestseller. De rest is geschiedenis: Milly Johnson is inmiddels een internationaal geliefd auteur van chicklits als Lentekriebels en Zomervlinders. Droomreis is haar nieuwste boek.


In Droomreis zijn de vriendinnen Venice, Frankie, Roz en Olive al vanaf hun middelbare schooltijd onafscheidelijk. De afspraak werd gemaakt dat ze vóór hun veertigste verjaardag samen een cruise zouden maken. Inmiddels zijn er vijfentwintig jaar verstreken en van hun jeugddromen is niet veel terecht gekomen. Ook hun vriendschap kan wel een oppepper gebruiken.
Venice stevent hard op haar veertigste verjaardag af wanneer zij een cruise wint. Zij herinnert de vriendinnen aan hun afspraak en nodigt hen uit. Het kost enig duw- en trekwerk, maar dan is het toch zover: de dames gaan voor zestien dagen aan boord van een luxe cruiseschip om te genieten. Maar kunnen ze ook weer de weg naar elkaar vinden en hun vriendschap weer oppakken? Na een ongemakkelijke start genieten ze allemaal van de luxe en de rust aan boord. Die is immers zo anders dan hun normale, dagelijkse leven. Tijdens de reis worden geheimen onthuld en wordt de band tussen de vier vriendinnen nog hechter. En zit er ook liefde in het vat, of is dat teveel gevraagd?


Duik op een zonnige vakantiedag onder in dit boek en kom pas weer boven water wanneer je het uit hebt. Geniet en leef mee met de vier vriendinnen tijdens hun reis, waar dromen opnieuw ontdekt worden. Het is alleen de vraag of ze alsnog waargemaakt kunnen worden. Het leven heeft immers wel heel anders uitgepakt dan ze zo lang geleden hadden bedacht.
Droomreis is een leuk en vlot leesbaar boek en ziet er goed uit met zijn vrolijke omslag. Het had heel gemakkelijk kunnen verzanden in het zoveelste niemendalletje. De schrijfster heeft de personages echter goed uitgewerkt, met herkenbare karaktereigenschappen en voor een chicklit voldoende complexiteit.


Heerlijk boek voor een paar zorgeloze uurtjes, wellicht tijdens een cruise? Maar ook uitermate geschikt om te lezen aan het strand, voor de tent, bij het zwembad. Kortom: geniet mee met de onvergetelijke reis van vier vriendinnen. En wie weet kom je zelf ook tot de ontdekking dat je oude dromen nieuw leven kunt inblazen.


ISBN 9789049952921 Paperback 400 pagina's | Mistral | mei 2012
Vertaald door Ellis Post Uiterweer

© Joanazinha, 10 juni 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Lentekriebels
Milly Johnson


Ben je toe aan een heerlijk vlotlezende, goed geschreven feelgoodroman? Dan kan ik je Lentekriebels van Milly Johnson van harte aanbevelen.


In Lentekriebels leest de 35-jarige Lou Winter een artikel in een tijdschrift over het opruimen van je huis en daarmee je hoofd: gooi alle overbodige, niet gebruikte, verkeerd aangeschafte of gekregen zooi uit je leven en je schept ruimte in je huis, maar bovenal in jezelf. Daar is Lou wel aan toe!
Wanneer ze eenmaal begint met opruimen wordt ze zich er langzamerhand van bewust dat ze tijdens haar 10-jarige huwelijk van een sterke, prachtige, jonge vrouw is veranderd in een onzeker, naar goedkeuring hunkerend vrouwtje dat noch voor zichzelf noch voor anderen durft op te komen. Door haar dominante en manipulerende man is ze haar zekerheden, haar geloof in zichzelf en haar beste vriendin Deb kwijtgeraakt. Ze begint aan een fysiek en geestelijk opruimproces en terwijl haar man denkt dat alles wel weer bij het oude zal komen (lees: Lou zal altijd voor hem kiezen, want wat moet ze zonder hem?), neemt Lou steeds meer afstand van haar oude leventje tot er geen terugkeer meer mogelijk is. Is de man die de afvalcontainers komt brengen voor alle weggegooide troep hier mede debet aan? Of heeft haar opnieuw hervonden vriendschap met Deb ermee te maken?


Lentekriebels
is een roman zoals ze er in dit genre niet veel zijn. Meestal erger ik me aan het niemandalletjes-niveau wat veel chicklits niet weten te ontstijgen. In dit boek echter heeft het verhaal ruim voldoende inhoud en diepgang om Lou te kunnen volgen op haar reis naar zichzelf, maar ook een humoristische luchtigheid waardoor het allemaal niet te zwaar wordt. De romantische en positieve uitkomst staat natuurlijk van tevoren al vast. Desondanks weet de auteur goed voor het voetlicht te brengen wat de gevolgen kunnen zijn van een huwelijk waarin de partners niet gelijkwaardig zijn. Het blijft luchtig, maar luchtig met een tic.


Dit kon wel eens hét zomerboek van 2011 worden! Wat mij betreft een prima invulling voor een paar vrije (vakantie)uurtjes.

Wil je zelf tips over het opruimen van je huis en je leven? De site http://www.opruimen.startpagina.nl staat er vol mee :-).
Succes (al hoop ik dat het niet zo'n dramatisch effect zal hebben als bij Lou)!!


ISBN 9789049951689 Paperback 377 blz. Uitgeverij Mistral maart 2011

© Joanazinha 4 april 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Zomerliefde


In Zomerliefde zijn 2 boeken van Milly Johnson gebundeld: ‘Perfecte liefde?’ en ‘Driedubbele deining’. Deze boeken zijn al eerder uitgegeven in het Nederlands, respectievelijk in 2008 en 2007, maar nu ter gelegenheid van de zomer samengebracht in deze dikke bundel ( 681 bladzijden). Goed voor een fiks aantal (vakantie)uren heerlijk leesplezier!


In Perfecte liefde? komt Stevie Honeywell er, vlak voordat zij met Matthew Finch zal trouwen, achter dat hij haar bedriegt met Joanna, de vriendin van Adam MacLean. Stevie en Adam slaan de handen ineen om hun geliefden weer terug te krijgen. Het idee is hun exen jaloers te maken door te doen of zij elkaar gevonden hebben. Maar wanneer hun plannen succes dreigen te hebben, vragen ze zich af of dit eigenlijk wel is wat ze willen...


Driedubbele deining
brengt kindervreugd bij 3 vriendinnen: Helen, Janey en Elizabeth.
Helen is gelukkig getrouwd met Simon en dubbel gelukkig nu ze eindelijk in verwachting is. Maar Simon is minder gelukkig met de baby. Hij is een carrièrejager en heeft de rijke Helen nodig als partner bij sociale gelegenheden, niet als moeder van een door hem niet gewenst kind. Janey wilde helemaal niet zwanger worden, terwijl haar man George dolblij is. Maar Janey heeft van haar werkgever een leidinggevende positie aangeboden gekregen. Moet ze dat nu allemaal opgeven vanwege de baby? Elizabeth is een jonge vrouw met een turbulent verleden en turbulente vriendjes. De enige man die echt van haar hield heeft ze van zich afgejaagd, omdat ze bang is voor echte liefde. Ze heeft hoge hekken rond haar hart geplaatst. Wanneer zij onbedoeld zwanger wordt na een one night stand wil ze in eerste instantie abortus laten plegen, maar ziet daar vanaf op het moment dat ze de eerste echo van haar kindje ziet en op slag verliefd wordt op haar baby. Dan ontmoet ze haar jeugdliefde John weer. Kan hij haar leren haar hart open te stellen voor andere mensen en liefde te aanvaarden?


Het eerste boek vond ik niet zo bijzonder; hapklaar slik weg – boek met weinig diepgang. Dat is ook niet nodig voor een feelgoodboek, maar toch miste ik iets; de karakters gingen niet voor mij leven (op Stevie’s vriendin Catherine na; leuk mens). Ze waren erg clichématig ingevuld (de stoere Adam, de verfijnde Stevie, de klaploper Matthew en de feeks Joanna). Daarmee is in feite het hele boek beschreven.
Het tweede boek vond ik beduidend beter. De karakters kwamen beter uit de verf en de problemen die de 3 vrouwen moeten overwinnen voordat zij hun babies in hun armen konden houden waren goed uitgewerkt en naar een logisch, herkenbaar slotstuk geschreven. Alle drie zijn na 9 maanden verwachting letterlijk en figuurlijk gegroeid tot evenwichtige, leuke vrouwen met de partner aan hun zijde die zij verdienen.


ISBN: 9789049998486 Paperback, 681 blz. Uitgever: Truth & Dare juni 2009
Vertaald door: Maya Denneman (Perfecte liefde?) en Maaike Bijnsdorp (Driedubbele deining)

© Joanazinha, juli 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER