jeugd 4-5 jaar

Mack

http://mackbooks.com

 

Dobber
Mack


Alle eendjes zwemmen in het water, keurig netjes achter elkaar, zoals het hoort, behalve één eendje, Dobber, die zwemt niet maar dobbert!
Dobber vindt dat veel leuker, hij laat zich gewoon met de stroom meevoeren of wegblazen door de wind. Dat is lekker spannend, hij ziet wel waar hij terecht komt.


Loena de vogel en kikker Max vinden het maar niets, 'Het is te gevaarlijk' zeggen ze, 'Zo kom je nergens, helemaal nergens'. Maar Dobber, dobbert heerlijk verder.
Ook Krok de krokodil waarschuwt Dobber maar hij trekt ze er niets van aan. Allemaal onzin wat ze zeggen, denkt hij. En zo laat Dobber zich meedrijven, de wind duwt hem wel een kant op.


Maar dan wordt het ineens toch wel heel anders, het water gaat steeds harder stromen, héél hard stromen zelfs. Dat is best wel eng, en dan... valt hij heel diep naar beneden...! Heeft Dobber nu zijn lesje geleerd? Of toch niet?


De heerlijkheid van het dobberen straalt van de afbeeldingen af. Dobber is zo intens tevreden aan het dobberen dat je er zo naast wil gaan liggen dobberen. Ook is het leuk dat Dobber lekker zijn eigen gang gaat, hij doet wat hij leuk vindt en wil niet doen wat alle anderen al doen. Zo blijft zijn leventje één groot avontuur. Elke dag is anders, elke dag is nieuw. Ook al is het soms een beetje eng, Dobber wil toch echt niets anders.


Een fijn boekje, met aantrekkelijke, eenvoudige, gekleurde afbeeldingen voor de kleine avonturiertjes en go-with-the-flow-ers onder ons.


ISBN 9789044836608 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | september 2019
Afmeting 26,9 x 25,7 cm | Leeftijd 4+

Dettie, 28 september 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER