Erik van Loo - Sauzen

Reacties op recensies van, door Leestafelleden gelezen, non-fictie boeken.
Dettie
Site Admin
Berichten: 44083
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Dettie » 24 Feb 2012, 17:07

Wie kent het niet, je gaat naar een restaurant, je bestelt een gerecht dat je heerlijk lijkt en dan blijkt dat er een saus overheen geserveerd is die alle smaak van het vlees en groente weghaalt. Zonde van het vlees, de groente én je geld. In dit boek kom je zó'n saus zeker niet tegen.

Lees verder, zie http://www.leestafel.info/hobby-en-vrije-tijd

Dettie

Marjo
Berichten: 25855
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Marjo » 24 Feb 2012, 17:19

Ik haat sauzen als ze niet apart in een bakje zitten! Maar afgezien daarvan: ze hoeven eigenlijk helemaal niet...
Dus..

Dettie
Site Admin
Berichten: 44083
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Dettie » 24 Feb 2012, 17:26

Ik ben gek op sauzen, vooral koude en zoete sauzen of een lekkere dressing.
Sauzen met drank erin vind ik vaak minder lekker, zeker als er 'zware' alcohol zoals cognac of whiskey gebruikt wordt.

Dettie

Marjo
Berichten: 25855
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Marjo » 24 Feb 2012, 17:54

Dan heb je problemen met kilo's, denk ik...

Dettie
Site Admin
Berichten: 44083
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Dettie » 24 Feb 2012, 18:21

Bij dressings niet zo maar sauzen met slagroom...

Annemarie
Berichten: 8537
Lid geworden op: 19 Apr 2011, 20:06

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Annemarie » 24 Feb 2012, 19:52

Heerlijk hoor sauzen. Ik hou er ook wel van. Maar ja, inderdaad die kilo's he! ;)
Staan er ook magere varianten in?

Dettie
Site Admin
Berichten: 44083
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Dettie » 24 Feb 2012, 20:28

ja dressings (vinaigrette) zijn vrij mager en de warme sauzen zijn toch vaak op bouillonbasis dus ook vrij mager.


Dettie

Annemarie
Berichten: 8537
Lid geworden op: 19 Apr 2011, 20:06

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Annemarie » 24 Feb 2012, 20:30

Gelukkig. Dus niet alleen sauzen met veel room e.d.

Dettie
Site Admin
Berichten: 44083
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Dettie » 24 Feb 2012, 20:31

Die met room staan er nauwelijks in.

Maar het boek is dus meer een naslagwerk voor mensen die van koken hun érg grote hobby hebben gemaakt of voor leerlingen of voor professionals.
Als dat niet overkomt heb ik toch niet zo'n goed verslag gemaakt. :(

Dettie

Annemarie
Berichten: 8537
Lid geworden op: 19 Apr 2011, 20:06

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Annemarie » 24 Feb 2012, 20:52

Dat staat zeker heel duidelijk in het verslag hoor. Maar omdat ik zelf niet zo'n professionele koker ben en toch wil reageren kan ik alleen maar mijn mening over sauzen vermelden. Jouw verslag is absoluut duidelijk en bovendien leuk geschreven.

Dettie
Site Admin
Berichten: 44083
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Erik van Loo - Sauzen

Berichtdoor Dettie » 24 Feb 2012, 21:29

ha ja, zelf zat ik net zo te dubben. Ik vind sauzen lekker maar weet ook niets over de basis die in het boek beschreven stond en dacht aanvankelijk castric? reductie? Wat is dat?
En vond het best moeilijk om aan te geven dat het niet een leuk kookboek over sauzen was maar een boek waarin de leerling en professional de basis kon vinden. Best lastig om weer te geven en dat had helemaal verkeerd over kunnen komen.
Gelukkig is dat dus niet zo.

Dettie


Terug naar “Non-fictie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten