Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Reacties op recensies van, door Leestafelleden gelezen, non-fictie boeken.
Annemarie
Berichten: 8537
Lid geworden op: 19 Apr 2011, 20:06

Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Annemarie » 18 Feb 2016, 17:06

Een werkelijk prachtig kookboek vol smakelijke, betaalbare recepten en schitterende foto's van zowel Scandinavische gerechten als het Scandinavische landschap.

Om in indruk van de foto's te krijgen kun je hier de website van de auteur bekijken: http://simonbajada.com

Lees mijn recensie hier: http://www.leestafel.info/simon-bajada

Dettie
Site Admin
Berichten: 44090
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Dettie » 19 Feb 2016, 13:57

Echt een boek voor jou!
Het ziet er beeldschoon uit, heel mooie foto's en het eten ziet er ook zeer smakelijk uit.
Ben benieuwd hoe de makreel met peer smaakt... :D

Dettie

Renate
Berichten: 5898
Lid geworden op: 22 Jun 2014, 15:29

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Renate » 19 Feb 2016, 14:58

Staan er ook recepten voor rendier in?

Vraag is dan alleen waar je dat hier vandaan haalt.

Annemarie
Berichten: 8537
Lid geworden op: 19 Apr 2011, 20:06

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Annemarie » 19 Feb 2016, 15:51

Prachtig hè, die foto's! Het is echt een kunstwerkje.

Rendier staat er niet in. Wel hert. Verder zijn het allemaal ingrediënten die relatief eenvoudig te verkrijgen zijn.

Renate
Berichten: 5898
Lid geworden op: 22 Jun 2014, 15:29

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Renate » 19 Feb 2016, 16:47

Jammer. Rendier kan best lekker zijn, mits goed klaargemaakt. In Helsinki heb ik ooit heerlijke rendierragout gegeten en in Salla een heerlijke rendierschnitzel.

Dettie
Site Admin
Berichten: 44090
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Dettie » 19 Feb 2016, 17:03

Was je van plan het te maken Renate? ;-)

Rendiervlees is hier in Nederland nauwelijks te koop en stinkend duur, zie http://nordic-delikatesser.nl/vlees.html
Daar zullen ze vast rekening mee houden.

Het lijkt me verder een fijn boek, ook prettig dat de ingrediënten betaalbaar zijn. Soms heb je kookboeken waarbij je kruiden e.d. moet gebruiken die je verder nooit gebruikt of moeten er heel dure dingen in zoals truffels e.d.
Niet door de doorsnee inwoner van Nederland te betalen.

Dettie

Annemarie
Berichten: 8537
Lid geworden op: 19 Apr 2011, 20:06

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Annemarie » 19 Feb 2016, 17:33

Juist, Dettie. Dat vind ik heel prettig aan dit boek. Het zijn over het algemeen heel eenvoudige en betaalbare ingrediënten. In andere kookboeken zie ik regelmatig recepten die een klein fortuin kosten om ze te maken.

Renate
Berichten: 5898
Lid geworden op: 22 Jun 2014, 15:29

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Renate » 19 Feb 2016, 18:53

Nee, nee, nee, ik heb niet zo veel belangstelling voor koken. Meer voor eten.

Dettie
Site Admin
Berichten: 44090
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: Simon Bajada - De nieuwe Nordic Cuisine

Berichtdoor Dettie » 19 Feb 2016, 20:54

haha ja eten is ook heerlijk! Maar koken (en kookboeken) vind ik zelf ook erg leuk.

Dettie


Terug naar “Non-fictie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten