Wie kent het niet, je gaat naar een restaurant, je bestelt een gerecht dat je heerlijk lijkt en dan blijkt dat er een saus overheen geserveerd is die alle smaak van het vlees en groente weghaalt. Zonde van het vlees, de groente én je geld. In dit boek kom je zó'n saus zeker niet tegen.
Lees verder, zie http://www.leestafel.info/hobby-en-vrije-tijd
Dettie
Erik van Loo - Sauzen
Re: Erik van Loo - Sauzen
Ik haat sauzen als ze niet apart in een bakje zitten! Maar afgezien daarvan: ze hoeven eigenlijk helemaal niet...
Dus..
Dus..
Re: Erik van Loo - Sauzen
Ik ben gek op sauzen, vooral koude en zoete sauzen of een lekkere dressing.
Sauzen met drank erin vind ik vaak minder lekker, zeker als er 'zware' alcohol zoals cognac of whiskey gebruikt wordt.
Dettie
Sauzen met drank erin vind ik vaak minder lekker, zeker als er 'zware' alcohol zoals cognac of whiskey gebruikt wordt.
Dettie
Re: Erik van Loo - Sauzen
Dan heb je problemen met kilo's, denk ik...
Re: Erik van Loo - Sauzen
Bij dressings niet zo maar sauzen met slagroom...
Re: Erik van Loo - Sauzen
Heerlijk hoor sauzen. Ik hou er ook wel van. Maar ja, inderdaad die kilo's he! 
Staan er ook magere varianten in?

Staan er ook magere varianten in?
Re: Erik van Loo - Sauzen
ja dressings (vinaigrette) zijn vrij mager en de warme sauzen zijn toch vaak op bouillonbasis dus ook vrij mager.
Dettie
Dettie
Re: Erik van Loo - Sauzen
Gelukkig. Dus niet alleen sauzen met veel room e.d.
Re: Erik van Loo - Sauzen
Die met room staan er nauwelijks in.
Maar het boek is dus meer een naslagwerk voor mensen die van koken hun érg grote hobby hebben gemaakt of voor leerlingen of voor professionals.
Als dat niet overkomt heb ik toch niet zo'n goed verslag gemaakt.
Dettie
Maar het boek is dus meer een naslagwerk voor mensen die van koken hun érg grote hobby hebben gemaakt of voor leerlingen of voor professionals.
Als dat niet overkomt heb ik toch niet zo'n goed verslag gemaakt.

Dettie
Re: Erik van Loo - Sauzen
Dat staat zeker heel duidelijk in het verslag hoor. Maar omdat ik zelf niet zo'n professionele koker ben en toch wil reageren kan ik alleen maar mijn mening over sauzen vermelden. Jouw verslag is absoluut duidelijk en bovendien leuk geschreven.
Re: Erik van Loo - Sauzen
ha ja, zelf zat ik net zo te dubben. Ik vind sauzen lekker maar weet ook niets over de basis die in het boek beschreven stond en dacht aanvankelijk castric? reductie? Wat is dat?
En vond het best moeilijk om aan te geven dat het niet een leuk kookboek over sauzen was maar een boek waarin de leerling en professional de basis kon vinden. Best lastig om weer te geven en dat had helemaal verkeerd over kunnen komen.
Gelukkig is dat dus niet zo.
Dettie
En vond het best moeilijk om aan te geven dat het niet een leuk kookboek over sauzen was maar een boek waarin de leerling en professional de basis kon vinden. Best lastig om weer te geven en dat had helemaal verkeerd over kunnen komen.
Gelukkig is dat dus niet zo.
Dettie
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten