jeugd 4-5 jaar

Bonnie Grubman & Carolien Westermann

http://www.bonniegrubmanbooks.com

http://www.carolienwestermann.com

 

altKonijn wil vliegen
Illustraties: Carolien Westerman
Tekst: Bonnie Grubman

Konijn staat dan wel heel dromerig te kijken op de voorflap van dit boek, hij weet echt wel wat hij wil! Hij wil vliegen! Hij heeft er heel wat voor over om te leren vliegen als Vogel.


‘Hoe doe je dat?’ vraagt hij aan Vogel. ‘Dat gaat vanzelf’, is het antwoord.


Nou, als dat zo makkelijk is, dan moet hij het toch ook kunnen, vindt Konijn. Want hij wil graag naar de zonsondergang vliegen. Die wil hij zo graag zien.
Vogel doet zijn best om het uit te leggen. Flapperen en fladderen is de eerste les. Konijn doet vreselijk zijn best, maar hij komt niet van de grond. Dan moet Konijn eerst spierballen kweken, zegt Vogel. Konijn werkt zich in het zweet,  doet push-ups en andere gymnastiekoefeningen, maar helaas. Ook vleugels van takjes en veren helpen niet.
Alle dieren kijken nieuwsgierig, soms meewarig toe. Ze begrijpen ook niet waarom het niet lukt. Konijn werkt er zo hard voor!
Maar dan krijgt Konijn een uitstekend idee. Zegt hij.
Wat gaat hij doen dan?

Het is een mooi verhaal over het ontdekken van wat je kunt. En wat je niet kunt. Je eigen talenten kennen, dat is een wijze les. En Konijn is slim genoeg om die les te leren. Hij zorgt voor een verrassende ontknoping van het verhaal!

De tekeningen zijn erg mooi, ik zou ze zo aan de muur willen hangen! Er wordt humor in verwerkt, door er andere dieren in te verwerken die verder in het verhaal niet voorkomen. Zo vullen het verhaal van Bonnie Grubman en de tekeningen van Carolien Westermann elkaar prachtig aan.


ISBN 9789044827767 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | augustus 2016
Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 17 september 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER