Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Rikki helpt Sinterklaas


Nog twee nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas. Konijn Rikki schrijft samen met zijn moeder een brief naar de Sint waarin hij vraagt of hij heel alsjeblieft een verfdoos mag met veel kleuren, een echt schilderspenseel en snoep. Ook heeft hij een mooie tekening voor de Sint gemaakt. De volgende dag komt Sint in de speelgoedwinkel en dan zal Rikki de brief aan Sinterklaas kunnen geven.

Maar die dag in de speelgoedwinkel duurt het wel heel lang voordat de Sint er is, de kinderen zingen en zingen maar na zeven liedjes is hij er nog niet. Gelukkig komt dan Zwarte Piet vertellen dat de Sint wel komt maar wat later, het paard is ziek geworden en nu moet de Sint lopen. Rikki vertelt dat zijn opa beter werd door twee zoete wortelen en drie zoenen midden op zijn neus... misschien dat het paard van Sinterklaas daar ook door opknapt.
Dat zou wel heel fijn zijn want anders lukt het de Sint nooit alle cadeautjes rond te brengen...


Een hardcoverboek met vrolijke, felgekleurde prenten. De kinderen, Zwarte Piet en Sinterklaas zijn allemaal konijnen wat wel een grappig effect geeft. De afbeeldingen zijn verspreid over twee pagina's. Op de tekeningen is redelijk veel te zien en ze doen warm en  huiselijk aan.
Het is altijd de vraag bij prentenboeken wat het boek nou leuk of mooi maakt. Het verhaal of de prenten? Moet de 'eer' naar de schrijver of de illustrator? In dit geval zijn beiden verzorgd door Guido van Genechten en de tekeningen sluiten dan ook mooi aan op het verhaal.
Een leuk en beetje spannend Sinterklaasverhaal om voor te lezen en samen met kinderen te bekijken.


Dit is het achtste boek over Rikki, de andere boeken kun je zien op de website van Guido van Genechten


ISBN 9789044811469 Hardcover 26 pagina's | Clavis B.V.B.A., Uitgeverij | september 2009
Leeftijd 4+

Dettie, november 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER