Pagina 1 van 1

Floor Bal & Emanuel Wiemans - Dag drol 4+

Geplaatst: 18 Dec 2020, 12:37
door Dettie
de grote reis van eten: van je mond tot in de wc en verder

Lees de recensie http://www.leestafel.info/floor-bal

Dettie

Re: Floor Bal & Emanuel Wiemans - Dag drol 4+

Geplaatst: 14 Mar 2021, 19:45
door Marjo
Twijfelachtig. Kun je het een kleuter uitleggen zoals het echt zit? Je moet het wel vereenvoudigen. Eigenlijk vind ik het best wel goed uitgelegd allemaal, en de tekeningen zijn ook duidelijk. Of kleuters dit maar een eng idee vinden? Ha ja, nou dat vind ik ook, dus niet zo gek.
En ze legt weel uit, in kleutertaal, wat bacteriƫn zijn: harde werkers, die niet denken maar doen.

Re: Floor Bal & Emanuel Wiemans - Dag drol 4+

Geplaatst: 15 Mar 2021, 10:59
door Dettie
Zelf vond ik het dus niet zo duidelijk uitgelegd. Vooral met die afbeeldingen erbij die buiten het lijf plaatsvinden. Ik vond het dus niet vereenvoudigd maar erg vaag gehouden. Alsof ze zelf ook niet zo goed wisten hoe het eigenlijk allemaal zat.
Je kunt in kleutertaal echt wel heel goed uitleggen hoe het zit. Ik heb bijvoorbeeld ooit een keer een boekje gelezen over het griepvirus, het virus was een stel soldaatjes die andere soldaatjes aanvielen. Heel helder en beeldend gebracht.

Maar sowieso, een kleuter van 4 die verteld wordt hoe je eten eindigt in poep etc. Zitten kleuters daar op te wachten? Ik twijfel maar ben geen kinderdeskundige natuurlijk.

Dettie

Re: Floor Bal & Emanuel Wiemans - Dag drol 4+

Geplaatst: 15 Mar 2021, 13:33
door Marjo
Ik ook niet hoor. Maar een kind van vier leest niet zelf, je kan opmerkingen maken en vragen beantwoorden. Ik zie er niet zo'n probleem in.
Of ze er op zitten te wachten? Daar heb je een punt. Geen idee. Maar poep en zo vinden ze wel prachtig!

Re: Floor Bal & Emanuel Wiemans - Dag drol 4+

Geplaatst: 15 Mar 2021, 14:29
door Dettie
Ja dat ze voorgelezen worden is natuurlijk ook weer waar. Dan kun je gelijk dingen toelichten, daar had ik niet aan gedacht, maar dan nog. Ik was er dus niet kapot van maar ja, je hebt gelijk, praten over poep is voor kinderen altijd leuk!

Dettie