jeugd 4-5 jaar

Gulzige gierige Hippo
Stuart Trotter


Het zonnetjes schijnt, het is lekker warm buiten, heerlijk weer voor een picknick, denkt Hippo. Hij stopt zijn mand gauw vol met lekkere spullen, en stapt stiekem naar buiten. Niemand mag hem zien want al dat smakelijke eten wil Hippo, gulzig als hij is, helemaal alleen opeten... Met een boze blik, spiedt hij in het rond, niemand te zien gelukkig.


Maar daar staat het nieuwsgierige aapje ineens voor zijn neus en die wil weten wat er in de mand zit. 'Niets!', gromt Hippo en stopt de mand snel achter zijn rug. Gauw loopt hij verder maar komt overal dieren tegen en allemaal vragen ze wat Hippo in zijn mand heeft. 'Niets!', snauwt gulzige gierige Hippo elke keer. Hij liegt alsof het gedrukt staat.
Maar wat hij niet in de gaten heeft, is dat de dieren niet voor niets steeds vragen wat er in de mand zit... En zo ontdekt Hippo later dat ze een geintje met hem uitgehaald hebben en beseft hij dat al dat gierige gedoe van hem helemaal niet zo leuk is. Hippo heeft zijn lesje geleerd.


De zinnen van dit grappige boekje zijn kort en duidelijk afgedrukt. Het verhaaltje leest lekker weg maar is een beetje dun qua inhoud. De vlotte, heldergekleurde afbeeldingen maken echter alles goed. Vooral de lekkere sluwe blik van Hippo is grappig om te zien, hij is er helemaal van overtuigd dat hij iedereen te slim af is en straks heerlijk in zijn eentje zal zitten smikkelen en smullen. De snoet van hem als blijkt dat het niet zo loopt als hij gedacht had, is eveneens kostelijk. Vooral dankzij de afbeeldingen is het toch een vermakelijk en levendig voorlees- en kijkboekje geworden.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789402601138 | Hardcover | 32 pagina's | Uitg. Aerial Media Company | februari 2016
Afmeting 23 x 25,3 cm | Vertaald door Jeanet van den Heuvel | Leeftijd 4+

© Dettie, 12 maart 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER