jeugd 4-5 jaar

Robin is verliefd
Met illustraties van Marije Tolman


Wat een heerlijk boek! Robin is een leuk, lief jochie. Het boek bestaat uit verhalen van circa 3 tot 5 bladzijden en deze kunnen allemaal apart voorgelezen worden. Toch zit er wel een lijn in. Bij de verhalen staan erg leuke tekeningen van Philip Hopman in mooie grijstinten.


Het boek begint met het verhaal getiteld Komediant. Robin ligt in bed met zijn grote vriend en knuffel Knor. Er is iets fijns.... O ja! Hij heeft in bed geplast. Hij roept zijn moeder maar papa komt kijken en is een heel klein beetje boos, maar ja hij wil Robin wel even helpen... En dan.... moeten Robin en papa heel erg lachen, zo hard dat mama met zijn kleine zusje Suze komen kijken.
Robin is verliefd op Nellie en Nellie verliefd op Robin. Dus zijn ze verloofd. Maar die dag doet Nellie zo raar en gemeen, Robin is opeens niet meer verliefd op Nellie maar op juf Tineke! Ze zei één woordje en toen werden Robins benen opeens van yoghurt!


Zo zijn er allemaal verhaaltjes, ook over minder vrolijke onderwerpen zoals over oud omaatje, die is heel moe, daarom ligt ze in bed, en gaat dood. Sjoerd Kuyper weet op een mooie en lieve manier uit te leggen wat dood zijn is. Door het hele boek heen worden trouwens dingen uitgelegd op een heel leuke manier.
En juf Tineke? Die gaat trouwen met een heel stomme man! Maar bij het gemeentehuis ziet Robin Sofie, ze heeft heel mooi haar en zwaait naar hem! En zijn benen worden slap als yoghurt, als vla, als melk, als water!


Echt een heerlijk boek, Robin gaat gewoon op vakantie aan zee, reist met de trein en bus, papa en mama hebben geen mobieltjes. Het is gewoon een erg gezellig gezin en Robin? Robin is een jochie dat je plat wilt knuffelen...


Achterin het boek zit een CD waarop de eerste tien verhalen voorgelezen worden door Sjoer Kuyper


Leeftijd vanaf 4 jaar, gebonden met cd 112 blz. ISBN 90 468 0069 5 uitg. Nieuw Amsterdam

© Dettie, september 2006

Reageren? Klik hier!