Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Van 1 tot 10
Mies van Hout


Mies van Hout staat garant voor kleurrijke, aansprekende illustraties, haar prachtige boeken Vrolijk en Vriendjes en Verrassing zijn daar een goed voorbeeld van. De afbeeldingen lijken eenvoudig maar als je ze goed bekijkt zie je dat Mies van Hout overal bijzondere details toevoegt. Echt een genot voor het oog.
Het is dan ook heel prettig dat er weer een nieuw boek van haar uit is en wel dit telboek, Van 1 tot 10. Het boekje heeft afgeronde hoeken en hardkartonnen pagina's die makkelijk met een doekje afneembaar zijn. Dus plakkerige wijsvingertjes kunnen geen kwaad.


De afbeeldingen, verspreid over twee pagina's, hebben elk een eigen diepwarme achtergrondkleur. Zelfs het zwart doet vriendelijk aan.
Op deze afbeeldingen staat een dier weergegeven. De naam van het dier wordt niet genoemd, we zien bijvoorbeeld alleen een grappig aapje die naar ons zwaait met daarbij de tekst, 5 vingers. De prachtige, vrolijke, stralende gestreepte vis heeft 7 strepen over zijn lijf lopen en de olijke poes heeft wel 10 snorharen.


Alle dieren zijn op de echte Mies van Hout manier weergegeven. Je ziet gelijk wat voor dier het is maar door een paar lijntjes en kleurtjes wordt het wel een heel fantasievol en bijzonder exemplaar. Kinderen leren dus ook gelijk dieren te herkennen, wat een leuke bijkomstigheid is natuurlijk.


Kortom, om zo te leren tellen is gewoon een klein feestje voor zowel papa, mama, juf, meester als het kind!


ISBN 9789025770112 | Kartonboek met afgeronde hoeken | 20 pagina's | Gottmer | september 2018
Afmeting 20 x 20 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 17 oktober 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER