jeugd 4-5 jaar

Superheldjes


Een superheldje is maximaal 17 milimeter en veroorzaakt kleine ongelukjes. Daardoor stap je bijvoorbeeld in een hondendrol of word je gestoken door een wesp. Ook niet leuk, zo'n superheldje denk je dan. Maar als superheldje niet gezorgd had voor zo'n klein ongelukje zou het allemaal véél erger geweest zijn.


In dit boek maken we kennis met superheldje Zirkonium, zijn vrienden noemen hem Zirk. Hij vertelt waarom hij zo'n lange neus heeft, hoe zijn familie eruit ziet en waarom hij altijd een rugzakje vol met T-shirts bij zich heeft.
Zirk geeft een voorbeeld hoe hij door te doen alsof hij een wesp is kan voorkomen dat iemand van de trap valt. Je ziet een man die met zijn armen vol de trap af wil stappen, je ziet zo dat dat niet goed zal gaan. Zirk trekt gauw zijn wespenshirt aan en prikt die man in zijn bil. De man laat de spulletjes vallen en die vallen allemaal de trap af. Sommige dingen zijn stuk maar op de volgende afbeelding zie je hoe het zonder wespenprik afgelopen zou zijn.  De man zou onderaan de trap liggen met alle spullen over hem heen. Gelukkig dat Superheldje Zirk dat voorkomen heeft!
Maar Superheldjes doen nog veel meer voor je. Doordat zij je bijvoorbeeld tegenhouden zodat je langzamer loopt zie je ineens een opa met mooie sokken of vind je iets leuks op straat!
In het boek kun je ook nog lezen wat superheldjes nodig hebben en hoe je ze kunt herkennen en wat ze eten (dat raad je nooit) Zirk laat ook zien hoe Superheldjes er uitzien in andere landen. In Egypte zitten ze vaak onder het zand, zo vallen ze niet op in de woestijn.
Superheldjes zijn échte helden, want hoe kan het, denk je, dat bijvoorbeeld de toren van Pisa niet omvalt? Juist!


Een boek met illustraties van Loes Riphagen staat garant voor veel kijkplezier en dit boek levert inderdaad opnieuw een mooi beeld op van haar kunnen maar ook van haar enorme fantasie. Het is erg vermakelijk om alle eigenschappen en grappige vondsten voor Superheldjes te lezen en te bekijken.  Zie ook het inkijkexemplaar
Er valt in het boek heel veel te zien. Kinderen zullen al die gekke verhalen en tekeningen helemaal geweldig vinden.


Je kunt ook een kleurplaat downloaden


ISBN 9789026132483 Hardcover 34 pagina's | VBK Media | april 2011
Afmeting 250x12x254 mm Vanaf ca. 4 jaar

© Dettie, 15 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER