jeugd 4-5 jaar

Grote Anna leert zwemmen
Kathleen Amant


Kleine Anna is groter gegroeid. Nadat ze al heel veel dingen heeft geleerd waardoor ze steeds meer dingen zelf kan mag ze nu leren zwemmen. Ze heeft al een paar keer zwemles gehad van meester Din. Anna kan al best goed zwemmen, ze heeft talent. Vandaag mag ze zelfs met één zwembandje zwemmen en misschien later zelfs helemaal zonder! Maar durft ze dat wel?

In het verhaal wordt verteld hoe de verschillende kinderen in het groepje leren zwemmen. De een kan al wat meer dan de ander en sommige dingen vinden ze nog een beetje eng. De een vindt in het water springen eng en de ander durft nog niet zo goed zonder zwembandjes. Maar de kinderen helpen elkaar door bijvoorbeeld hand in hand in het water te springen.
Ook wordt heel goed uitgelegd hoe het gaat en wat je allemaal leert bij zwemles. Bijvoorbeeld hoe je de schoolslag moet doen.
Maar wat je vooral leert is dat zwemmen heel leuk is!


Dit is, na Grote Anna leert paardrijden, het tweede boekje uit de nieuwe Grote Anna serie. In deze serie probeert Anna allerlei leuke hobby's uit. Er wordt in deze boekjes heel goed uitgelegd wat er bij die hobby's komt kijken en wat je ervoor moet aanschaffen zoals bijvoorbeeld in dit geval een badpak en badmuts.


De afbeeldingen, ook door Kathleen Amant gemaakt, zijn rustig, heel duidelijk en kleurrijk. De tekst is eveneens duidelijk afgedrukt en is bovendien helder van taal. Het boekje bereidt een kind goed voor op zwemles en laat duidelijk zien wat leren zwemmen inhoudt.


ISBN 9789044816549 Hardcover 32 pagina's Afmeting 25 x 26 cm Uitgeverij Clavis september 2011
vanaf 4 jaar

© Dettie, 10 januari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER