Pagina 1 van 1

Hugo Claus - Het verdriet van België

Geplaatst: 05 Okt 2013, 14:42
door Dettie
Ik heb lang zitten broeden over een verslag over “Het verdriet van België” van Hugo Claus.
Hoe kon ik het best uitleggen waar het boek over ging en wat ik er van vond? Wat vond ik eigenlijk van het boek? Ik heb er een eind mee lopen worstelen en ben tot de conclusie gekomen dat ik dat moeilijk kan uitleggen.

Lees verder http://www.leestafel.info/hugo-claus

Inge

Re: Hugo Claus - Het verdriet van België

Geplaatst: 05 Okt 2013, 14:45
door Dettie
Je legt het juist wel goed uit Inge.

Denk je dat het boek voor Nederlanders wel goed te volgen is of is het een typisch Vlaams boek?

Dettie

Re: Hugo Claus - Het verdriet van België

Geplaatst: 05 Okt 2013, 15:29
door Inge
Dettie schreef:Je legt het juist wel goed uit Inge.

Denk je dat het boek voor Nederlanders wel goed te volgen is of is het een typisch Vlaams boek?

Dettie


Eerlijk? Ik denk dat het voor iedereen die niet echt op de hoogte is van de politiek, de invloed van de kerk op de mensen in die tijd, enz het een moeilijk te doorgronden boek is.
Het verhaal op zich is wel goed, maar wat langdradig. Ik vond trouwens het eerste deel het mooiste. De streken die Louis uithaalt met zijn vrienden van "Het gesticht", dat deel leest tamelijk vlot. Het is vooral een beetje gewoon worden aan de "trage" manier van schrijven... Net zoals je boeken van Austen, Couperus enz leest. Je moet even wennen aan de manier van schrijven. Het tweede deel is "saaier", langdradiger. Maar ook het ontbreken van afgebakende hoofdstukken ergerde me met momenten.

Re: Hugo Claus - Het verdriet van België

Geplaatst: 05 Okt 2013, 16:04
door berdine
Ik denk dat je het goed verwoord hebt Inge. Ik kwam er op een gegeven moment haast niet doorheen. Ik begreep inderdaad niet hoe de maatschappij toen in elkaar zat en dat helpt niet echt om het te verhaal te volgen. Ik heb het wel uitgelezen en ik vond het een hele kluif, maar ik jubel niet dat het een geweldig boek is. Mijn gebrek aan kennis van die tijd in België is daar ongetwijfeld debet aan.