Pagina 1 van 1

Flix- Don Quichot

Geplaatst: 02 Dec 2021, 19:20
door Marjo
Het is een boek voor de uitdaging, maar ik geef meteen toe dat ik stukken overgeslagen heb. Het is een hoop flauwekul op een rijtje , een warrig verhaal.
Dit staat bij het item Thema's energie. Met die laatste zin ben ik het helemaal niet eens.

Het dorpje Tebosloo moet plaatsmaken voor een windmolenpark. Alonso Quijano - de laatst overgebleven bewoner - verzet zich hevig, tot hij beseft dat hij lijdt aan dementie. Zijn dochter haalt hem over tijdelijk bij haar te komen logeren, maar de eerste nacht gaat hij er al stiekem vandoor met zijn neefje, terug naar het dorp. Onderweg raakt hij er steeds meer van overtuigd dat hij een dolende ridder is, op pad met zijn schildknaap.

Na Münchhausen en Freud blaast Flix wederom een klassiek verhaal nieuw leven in. Hij plaatst de handeling in een moderne context, snijdt actuele thema’s aan en voegt een flinke dosis humor toe. Don Quichot is een wervelende vertelling waar om gelachen kan worden, maar waarbij je ook op onverwachte momenten met een brok in je keel zit.

ISBN 9789492882004 | Paperback | 136 pagina's | Soul Foods Comics | mei 2018

Re: Flix- Don Quichot

Geplaatst: 03 Dec 2021, 11:27
door Dettie
Nou ja, je hebt je uitdaging weer gedaan. Dus verder klaar ermee.

Dettie

Re: Flix- Don Quichot

Geplaatst: 03 Dec 2021, 11:46
door Marjo
Zo is dat...soms zit het mee, soms zit het tegen...

Re: Flix- Don Quichot

Geplaatst: 03 Dec 2021, 12:04
door Dettie
:-)

Dettie

Re: Flix- Don Quichot

Geplaatst: 24 Mar 2022, 21:00
door Lezer100
Nieuw lezen inblazen in een klassieker is altijd een enorme uitdaging. Maar geloof me, of die klassieker nu een boek is of een lied, aan het origineel kan je meestal weinig of niet tippen. Zelf lees ik nooit vernieuwde klassiekers.

Re: Flix- Don Quichot

Geplaatst: 25 Mar 2022, 12:06
door Marjo
Wat het verhaal betreft is kan je aan een klassieker niets verbeteren. Het is niet voor niets een klassieker. Maar je kan in een hernieuwde uitgave een weerbarstige tekst wel leesbaarder maken. Maar: inderdaad niet het verhaal veranderen. Dan maak je immers een nieuw verhaal, dus een nieuw boek.
Ik heb toevallig vanmorgen een boek met de titel Bambi uit de schoolbieb verwijderd.
Vooral omdat het fysieke boek er niet uit ziet. Het stamt uit 1979...
Als je het boek openslaat is er voor een kind van deze tijd niets aantrekkelijks aan. Behalve de - kleine - foto's uit de film. Er is te veel tekst, op drukke pagina's. Nu ken ik zelf de oorspronkelijke tekst niet, daar heb ik geen oordeel over.
Behalve dit: het werd ook niet meer uit de kast gehaald door kinderen!