jeugd 10-12 jaar

De koningskronieken


Het eerste deel van dit boek verscheen eerder als 'de erfenisjagers' Vandaar dat het me zo bekend voorkwam toen ik begon te lezen! Maar eerder gelezen of niet, ik raakte weer helemaal verslingerd aan Maura's avonturen.


In het tweede deel heeft ze opnieuw een opdracht: ze moet de troonopvolger vinden voor het rijk van de tovenaars. Ook hier zijn Techam en Matéo haar vrienden.
Ieder hoofdstuk begint met een brief, e-mail of bericht uit de krant. Daarin wordt een achtergrondverhaal verteld, of soms wat verduidelijkt. Meestal spat de humor eraf! Humor die je ook in het verhaal terugvindt. Alleen al de manier waarop Matéo zich opstelt, echt een high-society-mannetje.
Het verhaal spettert, door de directe taal en de spannende wendingen. Net als Maura, hoewel die het allemaal zo leuk niet vindt, word je meegesleurd door de magische wereld. Alles wat haar overkomt is onvoorstelbaar, maar ze blijft steeds het onzekere pubermeisje, dat zich druk maakt over die ene jongen waarop ze verliefd is, en die haar niet ziet staan. Heel herkenbaar voor de lezer.


ISBN 978 90 261 2572 0 Hardcover 335 pagina's | Uitgeverij De Fontein | oktober 2008 |Vanaf 12 jaar

© Marjo, januari 2009

Reageren? Klik hier!